Безадресно разпространение на брошури - на кого да се доверим?

Post date: Mar 1, 2013 5:49:05 PM

Безадресно разпространение на брошури

Като всички услуги и безадресното разпространение на брошури, листовки и флаери има свойте подводни камъни, за които е важно да се внимава.Една от конкретните особености на точно тази услуга е невъзможността за реална преценка на свършената работа. Вие като клиент нямате никаква гаранция, че печатните ви рекламни материали ще бъдат разнесени коректно. От вас се изисква да вярвате, че ще е така.Но вярата изисква доверие. А на кого може да се доверите в раздаването при условие, че дори големи компании като Български пощи не могат да ви гарантират коректно разнасяне, както вече ви информирахме в темата: Раздавачи на флаери уволнени заради брошури на хипермаркетиНо дали проблемът е само в раздавачите на флаери или и самите фирми опиянени липсата на контрол от страна на клиента и възможността да изкарат някой лев повече си позволяват некоректно отношение?Например според едни от най-големите разпространители на рекламни материали в България MailBox в кв. Връбница 1 в София има 2600 достъпни пощенски кутии.

А какво е достъпна пощенска кутия? Редица фирми за разнос също използват този термин без да дават определение за него.

За нас това са кутии, които са изкарани извън входа и в тях може да се пуска поща или рекламни листовки без да трябва да се влиза в заключения вход. Ако разширим понятието за достъпна пощенска кутия към него може да добавим и тези пощи, които в постоянно отключени входове.

Разбира се, това че един вход не се заключва 1 година, не значи, че на следващата живущите там няма да решат да оправят входната врата. И докато броя на заключени/отключени входове се променя, то картите на които са посочени броя достъпни пощенски кутии не се променят.

Да се върнем на примера с кв. Връбница 1. Ние предлагаме видео заснемане на разнасянията и съответно не ни се налага да правим хартиени отчети, ако клиента не настоява изрично за такива, но за своя информация решихме да проверим бройката на достъпни кутии в квартала при една от поръчките ни за разнос.

Клиента, на който разнасяхме флаери, беше подготвил 2000 броя за района и ако инфото от картите на колегите беше вярно то без да влизаме в заключени входове би трябвало да можем да разнесем 2000 броя без проблем.

Дали стана така разберете в продължението на Безадресно разпространение на брошури - на кого да се доверим? част 2