Лоши практики при разпространението на листовки

Post date: Dec 20, 2012 11:44:50 AM

Разпространението на брошури и разноса на листовки се сблъскват с множество проблеми, които често остават скрити за рекламиращата с диплянки страна. За тези проблеми фирмите извършващи безадресно разпространение на листовки, диплянки и брошури по пощенските кутии НЕ говорят.

Не го правят, защото нищо не могат да направят за да отстранят проблемите. Това е така, защото за да се реши даден проблем трябва да се тръгне от основата му, а не от върха. А на "основата" й плащат обидно малко. И проблемите остават нерешени...

Всяка фирма, която разнася рекламни материали има разносвачи и контрольори на разносвачите. На разносвачите се дават листовки на 1-2-5 рекламиращи фирми и им се казва да разнасят в определен район. За този район се знае, колко са пощенските кутии и на разносвача се дават точна бройка листовки за да покрие всички. И така стигаме до първия и най-тежък проблем:

Не носи 10 кг листовки, когато можеш да носиш 5 и пак да ти платят

Това е първото, което научават всички разнасящи брошури в бранша. Изхвърлят / скриват някъде част от дадените им брошури и разнасят останалата малка част.

За да не ги хванат проверяващите пускат брошурки в пощенските кутии през 1 или през 2. Защото:

  • Първо проверяващият няма как да провери всички пощенски кутии, защото се заключват.
  • Второ дори да можеше да провери всички щеше да види единствено, че част от тях са празни. Това може да значи просто, че притежателя на пощенската кутия е минал и си е взел брошурката от нея.
  • Трето раздаващите, често изхвърлят част от рекламните материали или директно на пода във входа, или в кошче за боклук оставено специално за рекламни материали в повечето входове. За да създадат усещане, че хората са ги извадили от пощите си и са ги хвърлили.

Може някоя фирма да измисли как да се пребори с тези проблеми. НО остава факта, че повечето фирми за разнос на диплянки дори и не се опитват. Защото настоящето положение ги устройва. Единствения губещ е рекламодателя, който е дал пари за напечатването на брошурите. Разнасянето на диплянки е много малка част от разходите за безадресно разпространение на рекламни материали. Печата на такива е основния разход. Всяка изхвърлена брошурка са ИЗХВЪРЛЕНИ на боклука пари за рекламодателя.

Идеята за създаването на нашата семейна фирма за разнос на листовки е да отстрани тези нерешими проблеми от основата им. Защото успешен бизнес се гради със здрави основи. А за да може да ние да си изкарваме хляба с разнос на брошури имаме нужда от успешни рекламодатели...

Следва втора част на Лоши практики при разпространението на листовки

разнос на листовки