CrediYes жертва на злонамерено разпространение

Post date: Apr 8, 2014 4:04:47 PM

Поредната фирма, чиято рекламна кампания е провалена поради грешния избор на разпространители. Попаднахме на флаерите на CrediYes в кв. Суха Река в София, докато разнасяхме писма на наши клиенти.

За съжаление това, което ще видите е често срещано. Колеги, които раздават флаери си позволяват да злоупотребяват като поставят огромно количество флаери на решетките на вход, в който не могат да влязат, най-често защото ги мързи да използват звънците. Така клиента плаща два пъти. Първо за напечатването на брошури, които няма да достигнат до негови потенциални клиенти. И втори път за некачествено разпространение.

В конкретния случай попаднахме на цели блокове окичени с флаери по решетките. Във видеото ще видите един от тези входове с 24 апартамента и съответно 24 пощи в него. За зла участ фирмата/човека разпространител е поставил 85 флаера на решетките. Дори в този вход наистина да живеят 85 човека, то няма 85 от тях да минат в редичка да си вземат флаер. Т.е. тези 85 броя са все едно изхвърлени в кофата (при едно подухване на вятъра могат да отидат и на улицата).

Каква е нашата практика?

Ние препоръчваме на клиентите си дори и да не успеем да влезем в даден вход или ако е с обща пощенска кутия и живущите не ни отворят да се сложат максимум 5 броя на решетка или в общата пощенска кутия. Защото бабата от входа, която чисти просто ще мине и ще ги вземе / извади и пусне в кофата (реален случай, на който сме ставали свидетели). Все пак има вероятност да минат 5 човека от вход с 50-60 живущи и да си вземат по една брошура.

Каква е равносметката?

За този вход CrediYes са платили 85 флаера х минимална цена за отпечатване 0,01 лв/флаер + минимална цена за разпространение 0,01 лв/флаер = 1,70 лв

Ако бяха избрали нашите услуги щяха да платят максимум 24 пощи х минимална цена за отпечатване 0,01 лв/флаер + минимална цена за разпространение 0,01 лв/флаер = 0,48 лв

А ако не бяхме успели да влезем във входа и бяхме оставили 5 броя на решетките, цената щеше да е 10 ст. (5 за разпространението и 5 за отпечатването).

Разлика в цената от 4 до 17 пъти!